Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liitto 19.9.08

Made In Sademetsä -nettipeli opastaa sisustamisessa

Luonto-Liiton 17.9. julkistama Made In Sademetsä -nettipeli tutustuttaa sademetsäystävälliseen sisustamiseen. Tyylikkäästi animoidussa virtuaalikodissa voi sisustaa erilaisilla trooppisilla tuotteilla, nähdä valintojensa ympäristövaikutuksia ja saada lisätietoa trooppisista raaka-aineista ja vaihtoehdoista.

Peli antaa tietoa kodin tavallisista hankinnoista, kuten parkettien tai verhojen valinnasta.

- Vaikka kuluttajat ovat jo pitkään tienneet sademetsien arvon koko maapallon ekosysteemille, arjen valintojen vaikutukset sademetsien tilaan voivat kuitenkin olla vieraita. Made In Sademetsä -peli antaa vaivattomasti vaihtoehtoja suomalaisen arkea lähellä oleviin kuluttajavalintoihin, kertoo Eini Pesälä Luonto-Liitosta.

Kattavan lisätiedon ja linkkisivustojen ansiosta peli soveltuu mainiosti myös kouluille käytettäväksi esimerkiksi biologian, maantiedon tai kotitalouden tunnilla.

Pelin animaatiosta ja teknisestä toteutuksesta vastaa osuuskunta Animaatiokopla. Peli on tuotettu osana Luonto-Liiton trooppisen kuluttamisen kampanjaa, ja sen tekemiseen on saatu tukea ulkoasiainministeriöltä.

Peli on pelattavissa osoitteessa: www.kaventajat.fi/madeinsademetsa.

Lisätietoja:

  • Eini Pesälä, kampanjakoordinaattori, Luonto-Liitto, p. 044 599 3550
  • Hanna-Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto, p. 044 257 0174



[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]