Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liiton metsäryhmä tiedottaa 4.4.2006

Malahvian metsäkiista jatkuu

- Metsähallitus tuhoaa Natura-aluetta poliisin avulla

Luonnonsuojelijat ovat tänäänkin seuranneet Malahvian vanhojen metsien hakkuutilannetta paikan päällä maastossa. Metsähallitus on jatkanut ja keskeyttänyt hakkuut useita kertoja.

Metsähallitus kutsui paikalle poliisin voidakseen jatkaa suojelullisesti arvokkaiden ja paikalliselle virkistyskäytölle tärkeiden metsien hakkuita. Metsänpuolustajia sakotettiin ja Metsähallitus jatkaa Natura-alueen luonto– ja virkistysarvojen pilaamista nyt poliisin turvin.

Poliisit saapuivat alueelle kello 16. Luonnonsuojelijat jatkavat mielenilmausta hakkuita vastaan.

Metsähallitus on "tutkimushakkuiden" nimissä hakannut ympäristöviranomaisten arvokkaaksi toteamaa metsää. Hakkuut pirstovat Malahvian luontokokonaisuutta ja heikentävät sen luontoarvoja. Esimerkiksi hakkuissa, joita Metsähallitus kutsuu "lahopuiden lisäykseksi", viedään pois nimenomaan sitä puustoa, josta lahopuuta tulevaisuudessa syntyisi eli järeää mäntyä, järeää kuusta ja lahoa koivua.

Malahvian metsien hakkuita vastustavat Suomen luonnonsuojeluliitto, Kainuun luonnonsuojelupiiri, Luonto-Liitto ja Greenpeace. Maastossa hakkuita vastaan mieltä osoittavat Luonto-Liiton ja Greenpeacen vapaaehtoiset.

Malahvian alueesta on kiistelty jo kauan. Paikalliset asukkaat keräsivät jo vuonna 1998 yli sadan nimen vetoomuksen Malahvian metsien säästämiseksi hakkuilta, koska alue on tärkeä eränkäynti- ja virkistysalue.


Lisätietoja:
Olli Manninen (maastossa Malahvialla), p. 050 594 0429

-> Lisätietoja ja kuvia Malahviasta



[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]