Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liitto & Taiga Rescue Network tiedottavat 22.8.05

Nuoret metsäaktivistit tapaavat Pohjois-Ruotsissa

Årrenjarkassa, Pohjois-Ruotsissa, järjestetään 22.-28. elokuuta 2005 pohjoismainen nuorten ympäristöaktivistien metsäviikko (Scandinavian Youth Empowerment and Forest Campaign Strategy Week). Strategiaviikon järjestää Taiga Rescue Network yhdessä pohjoismaisten nuorten ympäristöjärjestöjen kanssa. Suomesta leiriä on ollut järjestämässä Luonto-Liitto.

Leiri kokoaa yhteen nuoria metsäaktivisteja Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Saksasta, Virosta ja Venäjältä. Osallistujat saavat tilaisuuden tavata, keskustella ja kehittää taitoja, jotka käsittelevät metsien suojeluun liittyvää kansalaisosallistumista, vaikuttamista ja kampanjointistrategioita. Kokoontumisen tavoitteena on jakaa taitoja ja tietoja naapurimaiden alueilla tehtävästä metsiensuojelutyöstä sekä vahvistaa nuorten ympäristöjärjestöjen verkostoa Pohjois-Euroopan alueella.

Strategiaviikko tarjoaa työryhmiä ja koulutusta metsätoiminnan ja metsiensuojelukysymysten eri osa-alueilla lobbauksesta suunnistukseen. Kouluttajina toimii niin paikallisia kuin ulkomaisiakin asiantuntijoita. Leirin ohjelmaan kuuluu myös muun muassa retkeilyä ja kiipeilyä hiljattain suojellun aarniometsäalueen lähistöllä, joka sijaitsee Lapponian maailmanperintöalueen kupeessa.

Leiri järjestään, koska nuoret haluavat kehittää Pohjois-Euroopan alueella toimivien nuorten metsiensuojelujärjestöjen verkostoa ja maiden välisestä kommunikaatiota. Strategiaviikon tavoite ei ole kehittää ainoastaan pohjoismaisten nuorten taitoja vaan myös edistää vahvemman nuorisoliikkeen kasvamista Pohjois-Euroopassa ja Luoteis-Venäjällä.

Nuorten metsäviikkoa ovat tukeneet rahallisesti Pohjoismaiden ministerineuvosto, Barentsin alueen nuoriso-ohjelma 2005 ja Ruotsin ympäristökeskus (Naturvårdsverket). Sitä ovat olleet Taiga Rescue Networkin ohella toteuttamassa ruotsalainen Fältbiologerna-järjestö, norjalainen Natur og Ungdom ja suomalainen Luonto-Liitto.

Lisätiedot:
Olli Manninen, Luonto-Liitto, 050 594 0249
Jouni Nissinen, International Coordinator, Taiga Rescue Network, +46-70-238 1640

-> KUVIA LEIRILTÄ

-> Luonto-Liitto
->
Taiga Rescue Network

 

 



[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]