Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Tiedote 24.7.2005

Johanna Sinisalo antoi tukensa metsien suojelulle
- Finlandia-palkittu kirjailija liittyi yli 75 000 allekirjoittajan joukkoon

Scifitarinoistaan tunnettu kirjailija Johanna Sinisalo allekirjoitti vetoomuksen Etelä-Suomen metsien puolesta vieraillessaan viikonloppuna Ropecon -roolipelitapahtumassa Espoossa.

Ropecon oli yksi monista kesätapahtumista, jossa luonnonsuojelujärjestöjen vapaaehtoiset ovat keränneet nimiä metsien suojelun tueksi. Laajamittaisen tehometsätalouden jäljet ovat kauhistuttaneet myös innokkaana luontoharrastajana tunnettua kirjailijaa, ja hän antoi varauksettoman tukensa tavoitteelle suojella pitkällä aikavälillä 10 % eteläisen Suomen metsäalasta. Sinisalo ilahtui kuullessaan allekirjoittajien määrän ylittäneen jo 75 000, ja toivotti kampanjalle menestyksekästä jatkoa.

Sinisalo oli Ropeconissa kertomassa kirjallisen tuotantonsa taustoista ja esittelemässä uutta novellikokoelmaansa Kädettömät kuninkaat. Kirjoissaan ja tarinoissaan hän kertoi yhtenä kantavana teemana olevan halun herättää ihmiset ajattelemaan etääntymistään luonnosta, mihin liittyvät kokemukset olivat myös hänen vuonna 2000 Finlandia-palkitun teoksensa "Ennen päivänlaskua ei voi" synnyn taustalla. Uutiset kaupungin liepeillä harhailleen karhun aiheuttamasta hysteriasta olivat kipinä tarinaan kaupunkiin eksyneestä peikosta, jonka kirjan päähenkilö ottaa hoiviinsa. Kirjailijan ihmetyksen aiheena ovat luontoa kohtaan tunnetut usein tietämättömyydestä kumpuavat pelot ja pyrkimys alistaa luonto ihmisen hallintaan.

Kuuden ympäristö- ja luontojärjestön metsävetoomuskampanja on mahdollista allekirjoittaa vielä elokuun loppuun asti verkossa osoitteessa http://www.metsavetoomus.fi/. Järjestöjen vapaaehtoiset keräävät nimiä myös monissa kesätapahtumissa ympäri Suomea. Syksyllä vetoomus luovutetaan Suomen hallitukselle ja eduskunnalle.

Kymmenen prosentin suojeluala on biologien arvioima vähimmäismäärä, joka pysäyttäisi luonnontilaista metsää tarvitsevan lajiston uhanalaistumisen ja häviämisen eteläisestä Suomesta.

Lisätiedot:
- Ropecon: Piia Häkkinen, p. 050 5525 660
- Metsät: Olli Manninen, Luonto-Liiton yhteyshenkilö Metsävetoomuskampanjassa, p. 050 594 0429

-> www.metsavetoomus.fi

 



[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]