Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liitto tiedottaa 5.1.2005

Luonto-Liitolle metsävastaava

Luonto-Liitto on valinnut uuden metsävastaavan: tamperelainen Juho Kytömäki on kokenut vapaaehtoisen luonnonsuojelutyön tekijä ja siirtyy nyt ensimmäistä kertaa järjestön palkkalistoille. Kytömäki on aikaisemmin vaikuttanut aktiivisesti Luonto-Liiton metsäryhmässä ja Pirkanmaan luonnonsuojelupiirissä. Koulutukseltaan hän on ympäristönhoitaja.

Luonto-Liitolla ja sen metsäryhmällä on merkittävä historia suomalaisessa luonnonsuojelutyössä. Esimerkiksi Pohjois-Suomen vanhojen metsien suojelu 1990-luvulla oli paljolti järjestön aktiivien ansiota. Luonto-Liitto on myös tuottanut arvokasta aineistoa muihin suojeluohjelmiin.

Nykyisin Luonto-Liiton suojelutyö painottuu eteläiseen Suomeen. Liiton päätavoite on saada mahdollisimman pikaisesti Etelä-Suomeen, Oulun läänin länsiosaan ja Lounais-Lappiin luonnonsuojelulain mukainen metsiensuojeluohjelma. Tällä hetkellä suurella julkisuudella ja metsätaloussektorin tuella etenevä Metso-ohjelma on liiton mielestä lähinnä varsinaisten suojelutoimien viivytystä.

Luonto-Liiton tavoitteisiin vuonna 2005 kuuluu myös mm. valtion liikelaitos Metsähallituksen ongelmallisen maankäyttöpolitiikan muuttaminen luonnon kannalta paremmaksi ja kestävämmäksi.

Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Lisätiedot:

Juho Kytömäki, metsävastaava, p. 040 841 7501, juho.kytomaki(@)luontoliitto.fi
Olli Manninen, metsäryhmän puheenjohtaja, p. 050 594 0429, olli.manninen(@)helsinki.fi

www.luontoliitto.fi/metsa

 



[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]