Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liiton metsäryhmä tiedottaa 23.11.2004

Poliisi otti kiinni luonnonsuojelijoita Lopen Keihäsjärvellä

Poliisi otti tänään kiinni kolme luonnonsuojelijaa Lopen Keihäsjärvellä. Joukko luonnonsuojelijoita osoitti alueella mieltään Metsähallituksen arvometsien hakkuita vastaan jo kolmantena päivänä viikon sisällä. Keihäsjärven aluetta on ehdotettu suojelumetsäksi, sillä se on ainoita Etelä-Suomen valtionmaiden laajoja ja yhtenäisiä suojelualueeksi sopivia metsiä. Alueella esiintyy vaateliaita ja uhanalaisia metsälajeja. Keihäsjärven alueesta on kiistelty jo pitkään.

Aiemmin päivällä poliisi otti kiinni kahdeksan luonnonsuojelijaa Ikaalisten Särkilammella. Parikymmentä luonnonsuojelijaa osoitti mieltään valtion metsähakkuita vastaan Seitsemisen kansallispuiston liepeillä. Särkilammen metsät sijaitsevat kilometrin päässä Seitsemisen arvokkaimmasta lajistoytimestä, Multiharjusta.

Keihäsjärven ja Särkilammen metsäkiistat ovat osa laajempaa valtakunnallista ongelmaa. Metsähallituksen toiminta osoittaa valitettavan hyvin sen, mihin liikelaitoksen itsenäinen asema valtion metsien käyttäjänä ja niihin liittyvien käyttöpäätösten tekijänä on johtanut. Samaan aikaan, kun valtakunnan tasolla mietitään Etelä-Suomen metsiensuojelutilanteen kohentamista muutamilla puuhastelun omaisilla, Metso-ohjelman mukaisilla hankkeilla, Metsähallitus hävittää suojelunarvoisia alueita valtion mailta osana normaalia toimintaansa.

Metsähallitus on viime aikoina hakannut valtion luonnonsuojelullisesti tärkeitä metsiä myös Virtain Riponevalla ja Parkanon Kaidoillavesillä.


Lisätietoja:
Juho Kytömäki 040 8417501 (Ikaalisten Särkilammella)
Annina Käppi 050 5514 024

Lisätietoa, kuvia ja aiempia tiedotteita:
> Etelä-Suomen metsät -pääsivu




[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]