Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle

 

Luonto-Liiton metsäryhmä tiedottaa 22.11.2004

Metsähallitus hakkaa Etelä-Suomen arvometsiä poliisivartiossa

Luonnonsuojelijat osoittavat mieltä maastossa
- Muutos Metsähallituksen politiikassa väistämätön

Metsähallitus jatkaa maanantaina 22.11. hakkuita useilla luonnonsuojelujärjestöjen tärkeimpinä pitämillä suojelemattomilla valtion metsäkohteilla Etelä-Suomessa. Valtion liikelaitos on pyytänyt poliisia turvaamaan metsiensuojelun kannalta tuhoisien hakkuita.

Perjantaina 19.11. useita poliisiyksiköitä oli paikalla Lopen Keihäsjärvellä ja Kurussa, Seitsemisen kansallispuiston rajalla toteutetuilla hakkuilla. Hakkuut loppuivat molemmissa paikoissa siltä erää, mutta monitoimikoneet jätettiin maastoon, eikä hakkuusuunnitelmista ole luovuttu.

Luonnonsuojelijat ovat edelleen valmiita osoittamaan mieltään arvometsien hakkuita vastaan.

Hakkuita on tarkoitus jatkaa kiistanalaisissa kohteissa tällä viikolla poliisivartioinnin turvin. Metsähallitus on uhannut kaikkia paikalle saapuvia sakkorangaistuksilla ja oikeustoimilla.
- Tilanne on täysin kestämätön ja Metsähallituksen politiikka vanhakantaista, sanoo Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Olli Manninen.

Metsähallituksen ja luonnonsuojelujärjestöjen on tarkoitus lähiviikkoina aloittaa neuvottelut Etelä-Suomen valtionmetsien käytöstä.
- Metsähallituksen tulee luopua kiistanalaisista hakkuista ainakin siihen asti, kunnes kohteista on päästy neuvotteluissa yksimielisyyteen. Pallo on nyt Metsähallituksella, toteaa Manninen.
- Metsähallituksen luonnonsuojelun vastainen linja on tullut tiensä päähän.


Lisätietoja maastosta:
Olli Manninen 050 5940429 (Lopen Keihäsjärvellä)
Juho Kytömäki 040 8417501 (Virtain Riponevalla)

Lisätietoa, kuvia ja aiempia tiedotteita:
> Etelä-Suomen metsät -pääsivu




[ Luonto-Liiton metsäryhmän etusivulle ]