Luonto-Liitto tiedottaa 17.9.2002

VALOKUVANÄYTTELY ETELÄ-SUOMEN METSISTÄ

Suomen ympäristökeskuksessa avattiin eilen Luonto-Liiton valokuvanäyttely Etelä-Suomen metsistä. Metsolan kantele soi -näyttely on esillä Suomen ympäristökeskuksessa 17.9.-29.11., jonka jälkeen se lähtee kiertämään.

Näyttelyssä on kuvattu eteläisen Suomen metsäluontoa, pyrkimyksenä värittää hehtaareihin ja kuutioihin keskittyvää poliittista keskustelua. Esillä on Etelä-Suomen metsäluonnon helmiä: pitkän taistelun jälkeen suojeltuja, ja toisaalta tälläkin hetkellä hakkuiden uhkaamia arvometsiä. Esillä on mm. Markku Könkkölän metsäkuvia Keski-Suomesta, Benjam Pöntisen kuvia liito-oravista sekä Hannu Siitosen kuvia Etelä-Suomen viimeisistä kuukkeleista.

"Etelä-Suomen metsien suojelua ollaan juuri valtioneuvostotasolla lykkäämässä vuosia eteenpäin, vaikka samaan aikaan alueella tehdään ennätykselliset määrät avohakkuita ja myös arvokkaimmat metsät ovat vaarassa joutua hakkuisiin. Näyttelyllä haluamme sanoa, että suojelun lykkääminen tarkoittaa aina konkreettisia menetyksiä. Kyse ei ole vain luvuista ja kirjaimista ja pakolla väännetyistä poliittisista kompromisseista, vaan vaikkapa kuukkeliparin viimeisestä reviiristä jollain paikkakunnalla", sanoo Luonto-Liiton metsävastaava Sini Harkki.

Metsolan kantele soi -näyttely on esillä Suomen ympäristökeskuksen näyttelytila Muuttohaukassa Helsingissä, osoitteessa Mechelininkatu 34 A, 00260 Helsinki, ja se on avoinna ma-pe 9-16. Näyttelyä tukee Fotoyks.

Koululuokille paikalle on saatavissa opastus, jota voi tiedustella Luonto-Liitosta.

Lisätietoja: Sini Harkki, Luonto-Liitto, puhelin 09 68 444 214 tai 050 582 1107, sini.harkki(@)luontoliitto.fi

 

w w w . l u o n t o l i i t t o . f i / m e t s a / e t e l a s u o m i

 


Luonto-Liiton metsäsivujen ylläpito: metsaweb(@)luontoliitto.fi
Sivut optimoitu 4.0 ja uudemmille selaimille
Luonto-Liiton pääsivulle